Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Sznycle w wersji z Colchester

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Córka uwielbia sznycle ( jak wszyscy w rodzinie ).I tak jak ja kombinuje różne ich wersje.

Sznycle w wersji z Colchester Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sznycle w wersji z Colchester

 

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki bułki tartej
  • 2 łyżeczki ostrej musztardy
  • 2 płaskie łyżeczki mielonej papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczki vegety
  • szczypta mielonego pieprzu
  • 4 łyżki oleju z pestek winogron
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 łyżeczki maggi
  • 4 łyżki wody

 

Sposób przygotowania:

Sznycle w wersji z Colchester
Pierś z kurczaka umyć i rozkroić na pół. Rozklepać przez folię spożywczą. Posypać przyprawami i posmarować musztardą. Panierować w bułce tartej -jajku-bułce tartej ( docisnąć dokładnie panierkę ). Na patelni rozgrzać olej z pół łyżki masła . Smażyć sznycle na rumiano z obu stron. W garnku rozpuścić w wodzie połowę pozostałego masła .Włożyć sznycle . Wrzucić strużki z reszty masła. Skropić maggi. Przykryć i dusić na bardzo małym gazie 5 minut. Podałam klasycznie z ziemniakami puree i mizerią. * Oryginalnie angielska - ja użyłam Sarebską
Sznycle w wersji z Colchester
Płaty piersi z kurczaka posypać przyprawami i posmarować musztardą
Sznycle w wersji z Colchester
Panierować w jajku i bułce tartej dociskając panierkę
Sznycle w wersji z Colchester
Sznycle smażyc na rumiano z obu stron na oleju z masłem
Sznycle w wersji z Colchester
Usmażone sznycle podlać wodą i dusić z dodatkiem masła przez 5 minut