Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 366]

Sznycle Wieprzowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybki i pyszny obiadek - polecam z duszoną fasolką szparagową i kartofelkami.

Sznycle Wieprzowe  Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sznycle Wieprzowe

 

 

Sposób przygotowania:

Sznycle Wieprzowe
► Sznycle okroić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, rozbić przez folię na płaty, posypać czosnkiem, solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. ► Następnie sznycle obtoczyć w rozkłóconym jajku, bułce tartej i smażyć około 5 minut z każdej strony w dobrze rozgrzanym tłuszczu, aż filety nabiorą złotobrązowego koloru. ► Polecam z duszoną fasolką szparagową i kartofelkami.
Sznycle Wieprzowe
Sznycle obtoczyć w rozkłuconym jajku - bułce tartej - smażyć aż filety nabiorą złotobrązowego koloru.
Sznycle Wieprzowe
Sznycle okroić - rozbić przez folię na płaty - posypać przyprawami.