Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sznycle z ryb morskich

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sznycelki można przygotować z filetów różnych gatunków ryb

Sznycle z ryb morskich

Składniki:

Sznycle z ryb morskich

 

  • 50 dag filetów (z ryb morskich),
  • 1 łyżka octu,
  • 2 bułki czerstwe,
  • 1 jajko,
  • 4 łyżki bułki tartej,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej do smażenia

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sznycle z ryb morskich
Filety z ryby dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, następnie oprószyć solą, skropić octem i pozostawić na 1 godz. Czerstwe bułki pokroić w paseczki i wysuszyć w piekarniku robiąc grzanki. Filety z ryby zemleć w maszynce, dodać jajo, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz i dokładnie wyrobić. Bułkę tartą wymieszać z przygotowanymi wcześniej grzankami. Uformowane porcje masy rybnej otaczać w bułce tartej z grzankami, przyciskając mocno nożem, aby grzanki nie odpadały w czasie smażenia. Smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju.