Sposób przygotowania:
Sznytki cukiniowe
Cukinię obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach, odcisnąć z nadmiaru soku.
Mąkę wymieszać z drożdżami, cukrem i solą. Wlać olej, mleko, wbić jajka oraz dodać cukinię.
Wyrobić lekko klejące się ciasto. Pozostawić na 30 min do wyrośnięcia.
Z ciasta formować owalne bułeczki, każdą obtoczyć w mące pszennej oraz naciąć głęboko wzdłuż. ( u mnie 6 sporych sztuk).
Bułeczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pozostawić na kolejne 30min.
Piec 20-25 min w piekarniku nagrzanym do 200st.
Mąkę wymieszać z drożdżami, cukrem i solą. Wlać olej, mleko, wbić jajka oraz dodać cukinię.
Wyrobić lekko klejące się ciasto. Pozostawić na 30 min do wyrośnięcia.
Z ciasta formować owalne bułeczki, każdą obtoczyć w mące pszennej oraz naciąć głęboko wzdłuż. ( u mnie 6 sporych sztuk).
Bułeczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pozostawić na kolejne 30min.
Piec 20-25 min w piekarniku nagrzanym do 200st.
robaczek
Martyna12
Zapraszam, smacznego :)
ciasteczka