Glumanda

Glumanda

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Książka Kucharska: Kuchnie świata w wersji vege

Szopska salatka

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo efektowna salatka .. kolorowa i zdrowa :)

Szopska salatka

Składniki:

Szopska salatka

 

  • Ogorek zielony, swiezy jédrny
  • pomidory
  • troche zielonej cebulki
  • ew. kawalek czerwonej papryki
  • olej
  • ocet
  • sol
  • pieprz
  • cukier
  • ser owczy bialy (w zastepstwie feta)
  • pietruszka zielona

Sposób przygotowania:

Szopska salatka
Ogorek umyc. Najlepeij jakby byl taki swiezy i zdrowy..zeby mozna bylo uzyc go wraz ze skorka. Ew. obrac w paski. Pokroic w kostke. Pomidory umyc i pokroic w kostke podobnej wielkosci jak ogorki. Wymieszac w misce dodajac cebulke i przyprawy. Poporcjowac do salaterek. Ser owczy zetrzec na drobnej tarce, bezposrednio nad kazda salaterka, posypac pietruszka.

Tagi:

szopska sery ser