Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 290]

Szparagi w boczku z panierowanym serem żółtym

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne połączenie szparagów i boczku z panierowanym plastrem sera żółtego. Tak przygotowane szparagi możemy potraktować jako samodzielny posiłek lub podać np z frytkami czy też ziemniaczanym puree.

Szparagi w boczku z panierowanym serem żółtym

Składniki:

Szparagi w boczku z panierowanym serem żółtym

 

Sposób przygotowania:

Szparagi w boczku z panierowanym serem żółtym
Szparagi myjemy, osuszamy, odłamujemy zdrewniałe końce. Blanszujemy na osolonym wrzątku, odcedzamy.

Każdego szparaga owijamy plastrem boczku.

Ser kroimy w 1-2 cm plastry, panierujemy w roztrzepanych jajkach a następnie bułce tartej.

Blaszkę do pieczenia wykładamy pergaminem, kładziemy szparagi, oprószamy je świeżo mielonym czarnym pieprzem, obok układamy panierowany ser.

Pieczemy ok 20min w piekarniku nagrzanym do 180st.

Szparagi podajemy z serem.