Sposób przygotowania:
Szparagi w boczku z panierowanym serem żółtym
Szparagi myjemy, osuszamy, odłamujemy zdrewniałe końce. Blanszujemy na osolonym wrzątku, odcedzamy.
Każdego szparaga owijamy plastrem boczku.
Ser kroimy w 1-2 cm plastry, panierujemy w roztrzepanych jajkach a następnie bułce tartej.
Blaszkę do pieczenia wykładamy pergaminem, kładziemy szparagi, oprószamy je świeżo mielonym czarnym pieprzem, obok układamy panierowany ser.
Pieczemy ok 20min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Szparagi podajemy z serem.
Każdego szparaga owijamy plastrem boczku.
Ser kroimy w 1-2 cm plastry, panierujemy w roztrzepanych jajkach a następnie bułce tartej.
Blaszkę do pieczenia wykładamy pergaminem, kładziemy szparagi, oprószamy je świeżo mielonym czarnym pieprzem, obok układamy panierowany ser.
Pieczemy ok 20min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Szparagi podajemy z serem.
redakcja
SylaUla
Martyna12
Dokładnie :)
Martyna12
Zgadzam się :)
lukrowanepierniczki