Sposób przygotowania:
Szparagi po węgiersku
Szparagi umyć obrać z włókien i gotować w osolonej wodzie
z dodatkiem cukru.
Gdy będą miękkie wyjąć, osaczyć i przełożyć do naczynia żaroodpornego ( dobrze wysmarowanym tłuszczem).
Następnie zalać kwaśną śmietaną skropić roztopionym masłem
i posypać bułką tartą oraz mieloną papryką. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać około 20 minut w temperaturze 170 stopni.
z dodatkiem cukru.
Gdy będą miękkie wyjąć, osaczyć i przełożyć do naczynia żaroodpornego ( dobrze wysmarowanym tłuszczem).
Następnie zalać kwaśną śmietaną skropić roztopionym masłem
i posypać bułką tartą oraz mieloną papryką. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać około 20 minut w temperaturze 170 stopni.