Sposób przygotowania:
Szparagi w sałatce pod gwiazdamiETAP 1:
Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie. Odcedzam i przelewam zimną wodą.
ETAP 2:
Szparagi kroję na kawałki. Pierwsze gotuję białe pięć minut i dodaję zielone i gotuję kolejne 3-5 minut. Mają być aldente. Cukinię dokładnie myję i ścieram na tarce jarzynowej. Przesmażam ja na paleni na oleju aż zmięknie. Doprawiam solą, pieprzem. Do makaronu dodaję cukinię, pokrojone pomidorki suszone, oliwę od pomidorów, szparagi, pokrojony koperek, sól, pieprz. Całość mieszam.
ETAP 3:
Cukinię dokładnie myję i ścieram na tarce jarzynowej. Przesmażam ja na paleni na oleju aż zmięknie. Doprawiam solą, pieprzem. Do makaronu dodaję cukinię, pokrojone pomidorki suszone, oliwę od pomidorów, szparagi, pokrojony koperek, sól, pieprz. Całość mieszam.