laleczkaxp

laleczkaxp

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Szparagi w sosie pieczarkowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne danie... Szczególnie na kolację:)

Szparagi w sosie pieczarkowym.

Składniki:

Szparagi w sosie pieczarkowym.

 

  • 500 g szparagów
  • 20 dag pieczarek
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • SOS:
  • pół szklanki bulionu warzywnego
  • 1 łyżka cukru
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka maki kukurydzianej

 

Sposób przygotowania:

Szparagi w sosie pieczarkowym.
Pieczarki pokroić w paski, oprószyć mąką i usmażyć na maśle. Przygotować sos: w woku rozgrzać oliwę, dodać bulion, cukier, sos sojowy. Dokładnie wymieszać i dodać mąkę kukurydzianą. Dobrze wymieszać, by powstał jednolity sos. Szparagi ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, następnie obłożyć pieczarkami, polać sosem i udekorować natka pietruszki.