misia14

misia14

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Szparagi z mięsem pod kołderką serową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 17

Efektowne i smaczne mięso drobiowe ze szparagami do obiadu...

Szparagi z mięsem pod kołderką serową

Składniki:

Szparagi z mięsem pod kołderką serową

 

  • 2 duże filety z kurczaka
  • 1 łyżeczka soli (do smaku)
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • Mały pęczek białych szparagów
  • 6-8 plastrów sera

 

Sposób przygotowania:

Szparagi z mięsem pod kołderką serową
Filet z kurczaka podzielić na nieduże porcje (powinno wyjść 6 porcji), przyprawić mięso i zostawić na kilka godzin. Szparagi obrać i ugotować w osolonej wodzie z odrobiną cukru, wystudzić i podzielić na połówki. Filety usmażyć do miękkości na oleju. Filety rozkładamy na blaszce i kładziemy na nich szparagi, nakrywamy serem do krajania i zapiekamy 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podajemy z frytkami lub ziemniakami i sałatką. SMACZNEGO!