kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Szparagi zapiekane w bekonie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

szybki wartościowy i smaczny posiłek...

Szparagi zapiekane w bekonie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Szparagi zapiekane w bekonie

 

 

 

Sposób przygotowania:

Szparagi zapiekane w bekonie
Szparagi obrać ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru do smaku. Odsączyć. Ułożyć na talerzu owinięte bekonem. Polać śmietaną z wyciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem do smaku. Posypać startym serem, zapiec w piekarniku nagrzanym do 200˚C około 15 minut. Podawać jako samodzielny posiłek lub przystawka do obiadu.
Szparagi zapiekane w bekonie
Etap 1