zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Szparagowe mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pozostałych kilka szparagów bez główek postanowiłam zużyć do kotletów mielonych.

Szparagowe mielone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szparagowe mielone

 

 

Sposób przygotowania:

Szparagowe mielone
Mięso umyć, pokroić i zmielić maszynką do mięsa. Cebulę, czosnek i szparagi obrać, opłukać i również zmielić po czym zmielić też natkę pietruszki. Do tych składników wbić jajka, dodać bułkę tartą, wodę oraz przyprawy do smaku i wyrobić masę. Z masy mięsnej formować kulki i wrzucić je do naczynia z bułką tartą. Na patelni rozgrzać olej, panierować, formować podłużne lub okrągłe kotlety i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać np. z ziemniakami i surówką.
Szparagowe mielone
Cebulę, czosnek i szparagi obrać, opłukać i również zmielić po czym zmielić też natkę pietruszki..
Szparagowe mielone
Do tych składników wbić jajka, dodać bułkę tartą, wodę oraz przyprawy do smaku i wyrobić masę..
Szparagowe mielone
Z masy mięsnej formować kulki i wrzucić je do naczynia z bułką tartą..
Szparagowe mielone
Na patelni rozgrzać olej, panierować, formować podłużne lub okrągłe kotlety i smażyć z obu stron na złoty kolor..