Sposób przygotowania:
Szpikowana świąteczna szynka Eliprzygotowanie składników
Cebule obrać z łupinek i pokroić w słupki. Ogórki i boczek pokroić w słupki.
przygotowanie składników cd
Część boczku wędzonego i ogórków kiszonych pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Obrane cebule pokroić w kostkę. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.
przygotowanie mięsa
Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. W mięsie naciąć otwory w poprzek włókien. Do otworów włożyć boczek, ogórek i cebulę.
przygotowanie mięsa cd
W dużej brytfance rozgrzać olej i obsmażyć mięso ze wszystkich stron.
przygotowanie mięsa cd
Do mięsa dodać cebulę, czosnek, pokrojone ogórki i boczek. Całość chwilę smażyć.
Do szynki dodać przyprawę do mięs, paprykę, sól i pieprz do smaku. Całość podlać sokiem z ogórków, wodą i dusić aż mięso będzie miękkie.
Co jakiś czas podlewać wodą.. Gotowe mięso wyjąć z sosu i pokroić na porcje. Powstały sos zmiksować. Smacznego!