Sposób przygotowania:
Szpinak babci
Liście szpinaku dokladnie opłukać , pociąć na drobno i ugotować
To samo zrobić z fasolą . Ja namaczam fasolkę na noc i zawsze gotuję więcej fasolki robiąc jeszcze po bretońsku , ponieważ nie opłaca mi się malej ilości tak długo gotować .
Miękką fasolkę kroję na drobno (babcia moja przeciskała ją przez sitko ) ja natomiast lubię jak czuję drobniutkie kawałeczki.
Do gotującej fasolki dodaję kostkę mięsną albo warzywną wtedy jest ona smaczniejsza.
Dodaję drobną fasolkę do szpinaku, mieszam.
Z łyżki mąki i masła robię zasmażkę zaciągam szpinak , doprawiam solą , pieprzem i czosnkiem .
Podaję z jajkiem gotowanym lub smażonym.
To samo zrobić z fasolą . Ja namaczam fasolkę na noc i zawsze gotuję więcej fasolki robiąc jeszcze po bretońsku , ponieważ nie opłaca mi się malej ilości tak długo gotować .
Miękką fasolkę kroję na drobno (babcia moja przeciskała ją przez sitko ) ja natomiast lubię jak czuję drobniutkie kawałeczki.
Do gotującej fasolki dodaję kostkę mięsną albo warzywną wtedy jest ona smaczniejsza.
Dodaję drobną fasolkę do szpinaku, mieszam.
Z łyżki mąki i masła robię zasmażkę zaciągam szpinak , doprawiam solą , pieprzem i czosnkiem .
Podaję z jajkiem gotowanym lub smażonym.
Tit
ciachoooo
ciachoooo
sorry jest.... ;] to ja jestem ślepa ;]
luna
Doro
Jojo
norbi53