Sposób przygotowania:
Szpinak, Cieciorka, Kurczak, Ryż
Mięso kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, posypać solą, pieprzem, czosnkiem w proszku i przyprawą tajską i usmażyć na ładny karmelowo-brązowy kolor w woku.
W drugiej patelni usmażyć pokrojoną cebulę, można użyć trochę tłuszczu z woka, gdy się cebula lekko przyrumieni dodać drobno pokrojony czosnek, seler i marchew i dusić razem kilka minut. Następnie dodać szpinak, cieciorkę i ser feta i znowu dusić razem kilka minut, potem dodać pastę pomidorową, wodę i przyprawy i dusić kilka minut do miękkości.
Podać z osobno ugotowanym ryżem smażonym
https://gotujmy.pl/ryz-smazony,przepisy-dodatki-do-potraw-przepis,98094.html
W drugiej patelni usmażyć pokrojoną cebulę, można użyć trochę tłuszczu z woka, gdy się cebula lekko przyrumieni dodać drobno pokrojony czosnek, seler i marchew i dusić razem kilka minut. Następnie dodać szpinak, cieciorkę i ser feta i znowu dusić razem kilka minut, potem dodać pastę pomidorową, wodę i przyprawy i dusić kilka minut do miękkości.
Podać z osobno ugotowanym ryżem smażonym
https://gotujmy.pl/ryz-smazony,przepisy-dodatki-do-potraw-przepis,98094.html