Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Szpinak na skwareczkach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Dobrze by było gdyby był świeży , ale prawda jest taka , że nie zawsze uda mi sie taki kupić i korzystam z mrożonego .

Szpinak na skwareczkach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szpinak na skwareczkach

 

 

Sposób przygotowania:

Szpinak na skwareczkach
Wędzonkę pokroić w paseczki i wytopić na rumiane skwarki na patelni .Zdjęć skwarki pozostawiając tłuszcz . Włożyć zamrożony szpinak i ogrzewać aż się odmrozi. Posolić i posypać pieprzem do smaku . Dołożyć skwarki . Rozsunąć szpinak tak by było 2 miejsca na wbicie jajek. Na wole miejsce włożyć po pół łyżki masła i poczekać aż sie rozgrzeje . Wbić jajka . Smażyć aż białko jajek sie zetnie a żółtka będą pół płynne . Podawać z ziemniakami puree . * Jeśli mamy świeży szpinak to wrzucamy go umyty i osuszony ( bez ogonków ) na wytopiony tłuszcz i chwilę smażymy .
Szpinak na skwareczkach
Potrzebny świeży szpinak lub mrożone liscie
Szpinak na skwareczkach
Wedzonke pokroić w paseczki i wysmażyc na skwarki- odłożyć
Szpinak na skwareczkach
Szpinak rozmrozić na tłuszczu od skwarek i chwilę smażyć
Szpinak na skwareczkach
Rozsunąć szpinak i pomiedzy wbić jajka - usmażyc by białko sie ścięło