www.chochla.com

www.chochla.com

Starszy Kucharz
[Przepisów: 17]

Szpinak w cieście

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

tylko dla tych co kochaja zieleninkę

Szpinak w cieście

Składniki:

Szpinak w cieście

 

  • 1 opakowanie gotowego mrożonego ciasta francuskiego
  • 30 dag mrożonego szpinaku
  • 16 kostek białego sera marynowanego w oliwie z ziołami ( lub fety )
  • 1 łyżeczka masła
  • sól
  • pieprz mielony
  • 1 żółtko

Sposób przygotowania:

Szpinak w cieście
Rozmrozić ciasto francuskie i pociąć na 8 kwadratów. Szpinak podsmażyć na maśle i doprawić solą , pieprzem i przyprawą czosnkową . Na każdy kwadrat ciasta kłaść porcję szpinaku i 2 kawałki białego sera . Ciasto zlepić w rożki , koperty lub jak tam komu pasuje. Posmarować roztrzepanym żółtkiem . Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Piec pakieciki ze szpinakiem 15-29 minut aż będą złote. Wyjąć . Podawać na ciepło...
Życze smacznego.
Bastian