Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Szpinak w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szpinak w cieście francuskim

Szpinak w cieście francuskim

Składniki:

Szpinak w cieście francuskim

 

  • 1 płat gotowego ciasta francuskiego
  • 35 dag mrożonego szpinaku
  • 10 dag żółtego sera, startego
  • 3 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Szpinak w cieście francuskim

Aby przygotować pyszny szpinak w cieście francuskim należy szpinak smażyć na maśle z czosnkiem, aż cała woda wyparuje, przyprawić solą i pieprzem. Ciasto pokroić w kwadraty, na każdy kawałek nakładamy porcję szpinaku, posypujemy serem i zlepiamy ciasto w rożki. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 200oC.