iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Szpinak z skwareczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szpinak na ciepło z skwareczkami z boczku wędzonego do tego odrobina czosnku. wspaniała przystawka obiadowa.

Szpinak z skwareczkami

Składniki:

Szpinak z skwareczkami

 

 

Sposób przygotowania:

Szpinak z skwareczkami
Boczek wędzony kroimy w małą kosteczkę. Cebulę i czosnek obieramy z łupiny. Cebule siekamy drobno , czosnek przepuszczamy przez praskę lub także drobno siekamy . Na patelnie dajemy łyżkę oleju - dodajemy kawałeczki boczku - podsmażamy. Następnie dodajemy posiekaną cebulę. Mieszamy i smażymy chwile. Następnie dodajemy wyciśnięty czosnek i szpinak zamrożony. Wszystko razem smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dusimy aż szpinak będzie ugotowany. Pod koniec dodajemy łyżkę masła - mieszamy. Następnie dodajemy odrobinę śmietany 30 procent - mieszamy - zagotowujemy i podajemy. Serwujemy do ziemniaczków na obiad

Tagi:

szpinak