Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Szpinak z tofu na szybko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ostatnio nawet mój Mąż polubił szpinak i teraz sam się dopomina,abym coś z niego przygotowała,a że lubię nowe smaki dodałam do niego tofu:)

Szpinak z tofu na szybko Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szpinak z tofu na szybko

 

Sposób przygotowania:

Szpinak z tofu na szybko
Szpinak rozmrażamy, odciskamy nadmiar wody. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, dodajemy do szpinaku, podduszamy około 1,5 minuty na rozgrzanej patelni. Dodajemy śmietanę sojową, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, smażymy razem jeszcze około 1,5 minuty. Tofu kroimy w drobną kostkę i również podsmażamy na rozgrzanej patelni. Na talerz nakładamy warstwę doprawionego szpinaku, na niego podsmażone tofu, szpinak i pozostałe tofu. Przybieramy umytymi i pokrojonymi na mniejsze kawałki pomidorkami cherry. Podajemy na ciepło.
Szpinak z tofu na szybko
Szpinak rozmrażamy, odciskamy nadmiar wody. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, dodajemy do szpinaku, podduszamy około 1,5 minuty na rozgrzanej patelni. Dodajemy śmietanę sojową, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, smażymy razem jeszcze około 1,5 minuty.
Szpinak z tofu na szybko
Tofu kroimy w drobną kostkę i również podsmażamy na rozgrzanej patelni.

Tagi:

szpinak tofu ser