Sposób przygotowania:
Szpinakowa tarta z cukinią i pomidoremETAP 1:
Na łyżce oleju zeszklić pokrojoną drobno cebulę. Dodać szpinak i czekać aż się rozmrozi. Gdy to nastąpi dusić aż większa część płynu odparuje. Doprawić do smaku solą. Zdjąć z ognia i ostudzić.
ETAP 2:
W misce wymieszać jajka z serkiem naturalnym oraz solą i pieprzem
ETAP 3:
Dodać przestudzony szpinak i dokładnie wymieszać. Przelać do formy na tarte.
ETAP 4:
Pomidora i cukinię pokroić w plastry średniej grubości. Cukinię ułożyć na tarcie tworząc większy okrąg, a z pomidora mniejszy. Całość oprószyć suszoną bazylią
ETAP 5:
Ser pokroić w mała kostkę i ułożyć kawałek na każdym plastrze cukinii. Piec w nagrzanym do 200 st piekarniku około 20-25 minut. Na kolejne 10 minut zmniejszyć temp. do 180 st. Smacznego!