Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Szpinakowe curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Szpinakowe curry

Szpinakowe curry

Składniki:

Szpinakowe curry

 

  • 50 dag szpinaku
  • 1 puszka ciecierzycy
  • 2 pomidory, bez skórki, pokrojone
  • 1 cebula, posiekana
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka curry
  • 2 łyżeczki pasty curry
  • 2 łyżeczki słodkiego sosu chili
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Szpinakowe curry

Szpinak zalewamy wrzątkiem i moczymy przez 3 minuty, odcedzamy i siekamy. Cebulę smażymy na oliwie przez 4 minuty, dodajemy czosnek, curry, pastę curry, sos chili, pomidory, ciecierzycę, szpinak i zalewamy bulionem warzywnym. Dusimy około 15 minut. Przyprawiamy do smaku.