Sposób przygotowania:
Szpinakowe wrapy śniadaniowe
Tortille szpinakowe : do miski wkładamy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Dzielimy na cztery części i wałkujemy na stolnicy wysypanej mąką na bardzo cienkie placki.
Na rozgrzanej i suchej patelni smażymy z każdej strony po ok. 2 minuty, aż pojawią się brązowe plamki. Przekładamy na talerz i przykrywamy wilgotną ściereczką.
Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno, pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki. skrapiamy sokiem z cytryny.
Na 1 omlet : do miseczki wybijamy po 2 jajka i dodajemy 1 łyżkę napoju, przyprawy, łyżeczkę mąki kukurydzianej i dokładnie mieszamy. Wlewamy na rozgrzany olej i układamy na wierzchu pokrojone plasterki pieczarek ( 1 pieczarka ) przyprawiamy do smaku, posypujemy szczypiorkiem. W taki sam sposób smażymy pozostałe omlety.
Gotowe omlety przekładamy na tortille i zwijamy. Przewiązujemy dratwą i kroimy na dwie połowy.
Na talerzu układamy pokrojone tortille i pomidorki, dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Na rozgrzanej i suchej patelni smażymy z każdej strony po ok. 2 minuty, aż pojawią się brązowe plamki. Przekładamy na talerz i przykrywamy wilgotną ściereczką.
Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno, pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki. skrapiamy sokiem z cytryny.
Na 1 omlet : do miseczki wybijamy po 2 jajka i dodajemy 1 łyżkę napoju, przyprawy, łyżeczkę mąki kukurydzianej i dokładnie mieszamy. Wlewamy na rozgrzany olej i układamy na wierzchu pokrojone plasterki pieczarek ( 1 pieczarka ) przyprawiamy do smaku, posypujemy szczypiorkiem. W taki sam sposób smażymy pozostałe omlety.
Gotowe omlety przekładamy na tortille i zwijamy. Przewiązujemy dratwą i kroimy na dwie połowy.
Na talerzu układamy pokrojone tortille i pomidorki, dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem.