martina

martina

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Szpinakowo-pieczarkowa lasagne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Coś dla miłośników szpinaku ,moim domownikom bardzo smakuje ta zapiekanka,często robimy ja na podwieczorek .

Szpinakowo-pieczarkowa lasagne

Składniki:

Szpinakowo-pieczarkowa lasagne

 

 

Sposób przygotowania:

Szpinakowo-pieczarkowa lasagne
Szpinak pokroić drobno .pieczarki w małą kostke .Wymieszać pokrojony szpinak i pokrojone w kostkę pieczarki, dodać wyciśnięty czosnek, białka, ricottę i mielona gałka muszkatołowa, pieprz, sól w osolonej wodzie Ugotować na pół miękko makaron.Przygotować sos; Oddzielnie wymieszać kilka łyżek mąki, mleka, pół łyżeczki musztardy i · musztarda angielska pieprz, sól tak, by powstał sos, trochę gęstszy od ciasta naleśnikowego. Chwilkę podgotować, ale nie zagotowywać. Ugotować na pół miękko makaron. Naczynie żaroodporne nasmarować masłem, dno posmarować sosem i układać płat makaronu, sos, masa szpinakowo-pieczarkowa. Z wierzchu posypać startym cheddarem. Piec ok. 40 min. w temp. 200°C.