Sposób przygotowania:
Szpinakowo-pieczarkowa lasagne
Szpinak pokroić drobno .pieczarki w małą kostke .Wymieszać pokrojony szpinak i pokrojone w kostkę pieczarki, dodać wyciśnięty czosnek, białka, ricottę i mielona gałka muszkatołowa, pieprz, sól w osolonej wodzie Ugotować na pół miękko makaron.Przygotować sos; Oddzielnie wymieszać kilka łyżek mąki, mleka, pół łyżeczki musztardy i · musztarda angielska pieprz, sól tak, by powstał sos, trochę gęstszy od ciasta naleśnikowego. Chwilkę podgotować, ale nie zagotowywać. Ugotować na pół miękko makaron. Naczynie żaroodporne nasmarować masłem, dno posmarować sosem i układać płat makaronu, sos, masa szpinakowo-pieczarkowa. Z wierzchu posypać startym cheddarem. Piec ok. 40 min. w temp. 200°C.