lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Szprot z mieszanką warzyw

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szprot z mieszanką warzyw.

Szprot z mieszanką warzyw

Składniki:

Szprot z mieszanką warzyw

 

Sposób przygotowania:

Szprot z mieszanką warzyw
Ryby oczyść, opłucz a następnie osusz,skrop sokiem z cytryny natrzyj solą,pieprzem i słodką papryką.Oczyść pora oraz cebulę pokrój je w krążki,pomidora obierz ze skórki i pokrój w kostkę,Przesmaż na łyżce masła cebulę,następnie pora i pomidora,wszystko razem przypraw.Następnie dodaj marchewkę marynowaną ze słoiczka,całość wymieszaj napełnij warzywami ryby które ułóż w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i piecz około 30 min w 180 st.

Tagi:

szprot