Sposób przygotowania:
Sztuka mięsa w sosie Grzybowym
Mięso umyłam,oczyściłam z błonek i przekroiłam na pół ,wzdłuż na dwie równe części. Wtarłam w nie sól,pieprz i paprykę w proszku. W rondlu rozpuściłam tłuszcz i wrzuciłam mięso razem z czosnkiem i cebulką pokrojoną w kostkę. Podsmażyłam ostro na brązowy kolor i zalałam wodą przegotowaną tak żeby przykryło mięso. Dodałam listki laurowe,ziarenka ziela angielskie,grzyby suszone (można pokruszyć ,ja nie pokruszyłam wolałam w całości) i kostkę bulionową. Gotowałam na wolnym ogniu około półtorej godziny.Gdy mięso było miękkie na chwilkę je przełożyłam na talerz i wtedy zawiesiłam sos mąką z odrobiną wody,jeszcze doprawiłam solą i pieprzem. Przełożyłam z powrotem mięso do sosu,zamieszałam i gotowe. Podałam z ziemniakami i surówką.
zbynio12342
Smakowita
gosiczek821
gusia1000