Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Szwajcar wg Agiatis

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

kotlet schabowy z żółtym serem w środku.

Szwajcar wg Agiatis Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Szwajcar wg Agiatis

 

  • Składniki na jedną porcje:
  • Schabowy - 1 plaster (około 120 gram)
  • ser żóły - 3 plastry
  • sól - szczypta
  • pieprz - szczypta
  • jarzynka-szczypta
  • jajko1 sztuka
  • bułka tarta 1/4 szklanki
  • olej do smażenia - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Szwajcar wg Agiatis
Schab rozbić na cienkiego kotleta z obu stron. Najlepiej na kotleta położyć folie spożywczą i przez nią klepać w schab - nie będzie pryskało. Przyprawić solą, pieprzem i jarzynką. do na sodek plastra ułożyć plastry sera - przecięłam na trzy równe paski sklejone ze sobą plastry. Teraz możecie to zwinąć jak roladę lub kotleta " złamać na połowę i takiego panierować Jajko rozkłócić. Schab panierować - wkładamy do bułki tartej - jajka - ponownie do bułki tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia się z obu stron.
Szwajcar wg Agiatis
Szwajcar - schabowy nadziany żółtym serem

Tagi:

sery tarta ser