Sposób przygotowania:
Szwajcarski cebularz
1 . Mąkę dokładnie wymieszaj z 1/2 łyżeczki soli , 3 łyżkami oleju i szklanką ciepłej wody . Drożdże rozcieramy z cukrem i dodajemy do ciasta . Miksujemy . Przykrywamy i odstawiamy na około 30 minut do wyrośnięcia . 2 . Cebule obieramy i kroimy w półplasterki . Boczek kroimy w kostkę . Podsmażamy kilka minut na reszcie oleju . Wsypujemy cebulę i smażymy około 5 minut . Doprawiamy . 3 . Przygotowujemy sos : jajka mieszamy ze śmietaną i posiekanym szczypiorkiem . Doprawiamy . 4 . Ciasto podsypujemy mąką i zagniatamy , a następnie rozwałkowujemy . Wykładamy do wyłożonej pergaminem blachy ( 33 x 25 cm ) . Przykrywamy cebulowym farszem i polewamy sosem . Pieczemy 30 minut w temperaturze 200 stopni C .