zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2422]

Szybka babka Puszek

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

szybko się robi, ale jeszcze szybciej znika

Szybka babka Puszek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szybka babka Puszek

 

Sposób przygotowania:

Szybka babka Puszek
Białka oddzielić od żółtek. Miękką margarynę pokroić i wrzucić do miski. Dodać oba cukry i utrzeć masę. Następnie dodać żółtka i dalej ucierać. Gdy składniki się połączą przesiać do miski mąkę z proszkiem do pieczenia i całość połączyć. Gdy masa jest gotowa ubić białka, dodać je do ciasta i delikatnie połączyć. Foremkę keksową wyłożyć papierem do pieczenia i do foremki włożyć prawie całe ciasto. Do pozostałego dodać kakao, wymieszać i ułożyć wzdłuż przez środek, po czym widelcem lub innym narzędziem fikuśnie przemieszać. Foremkę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 50 minut. Upieczoną babkę wyjąć z foremki, przestudzić i polać przygotowanym lukrem.
Szybka babka Puszek
utrzeć margarynę z cukrem a potem dodać żółtka
Szybka babka Puszek
do foremki wyłożyć jasne ciasto a potem ciemne
Szybka babka Puszek
babkę piec 50 minut w temperaturze 175 stopni
Szybka babka Puszek
przestudzoną babkę polać przygotowanym lukrem

Tagi:

jajko jajka