Sposób przygotowania:
Szybka babka Puszek
Białka oddzielić od żółtek. Miękką margarynę pokroić i wrzucić do miski. Dodać oba cukry i utrzeć masę. Następnie dodać żółtka i dalej ucierać. Gdy składniki się połączą przesiać do miski mąkę z proszkiem do pieczenia i całość połączyć. Gdy masa jest gotowa ubić białka, dodać je do ciasta i delikatnie połączyć. Foremkę keksową wyłożyć papierem do pieczenia i do foremki włożyć prawie całe ciasto. Do pozostałego dodać kakao, wymieszać i ułożyć wzdłuż przez środek, po czym widelcem lub innym narzędziem fikuśnie przemieszać. Foremkę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 50 minut. Upieczoną babkę wyjąć z foremki, przestudzić i polać przygotowanym lukrem.
misia5
zewa
Proszę, częstuj się bo zaraz nie będzie. Mój łakomczuszek wcina i nie może się najeść, uwielbia takie babki :)
edytaha
zewa
Dziękuję :)
monikaT83
zewa
:)
zbysiowa
2milutka
zewa
zbysiowa
Wcale mnie to nie dziwi, u mnie jest identycznie;))