Sposób przygotowania:
Szybka szarlotka sypana
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach,dodajemy cynamon,2 łyżki cukru i dokładnie mieszamy. Suche składniki mieszamy w misce a następnie dzielimy na 3 równe porcje. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia.Na dno wprtownycy wysypujemy 1 część suchych składników,wyrównujemy.Nasstępnie układamy połowę jabłek,wyrównujemy i znów dajemy suche składniki następnie jabłka i ostatnią część suchych składników.Wyrównujemy. Na wierzch ciasta ścieramy dobrze schodzone masło (świeramy na dużych oczkach tarka) Tak przygotowane ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 1 godz. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do wystudzenia ( nie kroimy ciasta wcześniej,musi wystygnąć ) Smacznego :)