pysiek

pysiek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 122]

Szybka szarlotka sypana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciasto które przygotowujemy dosłownie w kilka chwil i mogą je przygotować nawet osoby nie umiejące piec.

Szybka szarlotka sypana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szybka szarlotka sypana

 

Sposób przygotowania:

Szybka szarlotka sypana
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach,dodajemy cynamon,2 łyżki cukru i dokładnie mieszamy. Suche składniki mieszamy w misce a następnie dzielimy na 3 równe porcje. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia.Na dno wprtownycy wysypujemy 1 część suchych składników,wyrównujemy.Nasstępnie układamy połowę jabłek,wyrównujemy i znów dajemy suche składniki następnie jabłka i ostatnią część suchych składników.Wyrównujemy. Na wierzch ciasta ścieramy dobrze schodzone masło (świeramy na dużych oczkach tarka) Tak przygotowane ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 1 godz. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do wystudzenia ( nie kroimy ciasta wcześniej,musi wystygnąć ) Smacznego :)
Szybka szarlotka sypana
Etap 1 Jabłka obieramy,ścieramy na tarce,mieszamy z cukrem i cynamonem
Szybka szarlotka sypana
Etap 2 Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą a następnie dzielimy na 3 równe porcje
Szybka szarlotka sypana
Etap 3 Na dno tortownicy wysypujemy 1 część suchych składników,na to połowę jabłek,znów suche składniki,jabłka i ostatnia część suchych składników
Szybka szarlotka sypana
Etap 4 Na wierzch ścieramy dobrze schłodzone masło i pieczemy w 180 stopniach przez 1 godzinę.Po upieczeniu odstawiamy ciasto do wystudzenia.