Sposób przygotowania:
Szybka Tortilla po mojemu.
Pierś z kurczaka należy dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, następnie oprószyć solą, pieprzem i posypać dość obficie przyprawą gyros. Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć kurczaka na złoty kolor. W kolejnym etapie należy przygotować sos wszystkie składniki czyli: majonez, śmietanę, wyciśnięty przez praskę czosnek i szczyptę soli dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Ser feta kroimy w grubą kostkę. Kapustę pekińską dokładnie myjemy i szatkujemy. Placki tortilli podgrzewamy na patelni bez tłuszczu, następnie placek smarujemy 1 łyżką sosu, układamy cebulę, podsmażonego kurczaka, garść kapusty pekińskiej, pokrojone kostki fety, górę polewamy łyżką sosu i zawijamy placek według wskazówek na opakowaniu. Smacznego :)