Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Szybki gulasz wołowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gulasz najlepiej smakuje z kaszą jęczmienną lub gryczaną

Szybki gulasz wołowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szybki gulasz wołowy

 

Sposób przygotowania:

Szybki gulasz wołowy
Mięso dokładnie płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w średnią kostkę. Podsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, dodajemy do mięsa. Lekko solimy. Wlewamy 1/4 szklanki wody, przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu. Gdy mięso zmięknie, wlewamy śmietanę, dodajemy soser i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z kaszą i ulubioną surówką.
Szybki gulasz wołowy
Mięso dokładnie płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w średnią kostkę. Podsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju.
Szybki gulasz wołowy
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, dodajemy do mięsa. Lekko solimy. Wlewamy 1/4 szklanki wody, przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu.
Szybki gulasz wołowy
Gdy mięso zmięknie, wlewamy śmietanę, dodajemy soser i dokładnie mieszamy.
Szybki gulasz wołowy
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z kaszą i ulubioną surówką.