Szybki gulasz z jelenia

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Mięso umyć, osuszyć, doprawić pieprzem. W głębokiej patelni rozgrzać olej

Szybki gulasz z jelenia

Składniki:

Szybki gulasz z jelenia

 

  • 50 dag mrożonego gulaszu jelenia
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 100 ml wytrawnego wina czerwonego
  • 2 łyżki borówek lub żurawiny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Szybki gulasz z jelenia
Mięso umyć, osuszyć, doprawić pieprzem. W głębokiej patelni rozgrzać olej obsmażyć mięso ze wszystkich stron na rumiano. Dodać przecier pomidorowy i podlać czerwonym winem. Dolać szklankę wody. Przykryć i
dusić około 40-50 minut, aż mięso zmięknie. Dodać borówki i dusić jeszcze chwilę. Sos zagęścić odrobiną mąki.Danie podawać z makaronem.