agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Szybki jabłecznik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciasto jest pyszne i szybko się je robi- polecam z czystym sumieniem

Szybki jabłecznik Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Szybki jabłecznik

 

 

Sposób przygotowania:

Szybki jabłecznik
Przyszykować składniki na ciasto, następnie jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych otworach, włożyć do rondla podlać niewielką ilością wody i wsypać szklankę cukru i wysmażyć jabłka. Zdjąć z ognia i ostudzić, następnie rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni C. Margarynę zmiksować z cukrem kryształem i cukrem waniliowym na puszystą i jednolitą masę. Dodać całe jajka i dokładnie wymieszać mikserem. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać do ciasta stale ubijając, dodać śmietanę. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Foremkę do ciasta wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Wlać ciasto do formy (3/4 ciasta) na ciasto wyłożyć jabłka i na jabłka drugą część ciasta . Piec w nagrzanym piekarniku 50-60 minut w temperaturze 180, wyjąć ciasto, ostudzić i na wierzch wykonać lukier.
Szybki jabłecznik
ciasto- jabłecznik- szybkie, tanie i smaczne