Sposób przygotowania:
Szybki keks
Na początku rodzynki wsypać do miski i zalać rumem. Odstawić na 30 minut.
W tym czasie miękką margarynę utrzeć z cukrem białym i cukrem waniliowym na puszystą,gładką masę. Dodać żółtka jajek i dokładnie wymieszać. Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia i powoli dodawać do ciasta. Białka ubić na sztywną pianę.
Rodzynki odsączyć z rumu.Lekko osuszone obtaczać w mące i dodawać do piany z białek.Delikatnie wymieszać łyżką,a następnie wyłożyć na ciasto.
Formę wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia.Wlać ciasto.
Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni i piec keks 60 minut.
Smacznego.
W tym czasie miękką margarynę utrzeć z cukrem białym i cukrem waniliowym na puszystą,gładką masę. Dodać żółtka jajek i dokładnie wymieszać. Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia i powoli dodawać do ciasta. Białka ubić na sztywną pianę.
Rodzynki odsączyć z rumu.Lekko osuszone obtaczać w mące i dodawać do piany z białek.Delikatnie wymieszać łyżką,a następnie wyłożyć na ciasto.
Formę wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia.Wlać ciasto.
Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni i piec keks 60 minut.
Smacznego.