Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto - biszkopt
Jaja ubiłam z cukrem na puch. Dodałam mąkę tortową i ziemniaczaną przesianą i delikatnie wymieszałam na koniec dodałam rozpuszczona margarynę i 2 łyżki kakao delikatnie rozmieszałam . Przelałam do formy okrągłej dużej i wstawiłam do pieca na 25 minut. W tym czasie ubiłam śmietanę z cukrem pudrem . Wyjęłam biszkopt przekroiłam lekko ostudzony na połowę Przełożyłam śmietaną i konfiturą malinową do lodówki na chwilkę i mogłam podawać :)
Pyza
lalunia
nie kostka tylko 25 gram margaryny to minimalna ilość ale zawsze daję nie nakładam na ciepły biszkopt śmietany tylko na chłodny czasem daję śmietan fiks jest wtedy gęściejsza śmietana :) i nawet nie musi stać w lodówce można od razu kroić biszkopt jest tak delikatny ze nie ma problemu żadnego :)
zewa
Lalunia sama sobie zaprzeczasz. Piszesz w sposobie przygotowania, że biszkopt jest lekko ostudzony, a jak dla mnie to znaczy że jest jeszcze ciepły.
Pyza
A o zagęstniku jakoś nic nie piszesz w składnikach ani opisie więc czemu teraz tym się podpierasz?
lalunia
tutaj przy tym cieście nie dałam śmietan fiks napisałam że dodaję czasem :):) faktycznie napisałam że na przestudzony kurcze mogłam napisać chłodny moja gafa trudno mój nie był ciepły ech ważne ze była smaczny i śmietana była akurat :)
zewa
Po prostu pisz przepis tak jak powinno być a nie, że piszesz w komentarzach że dodajesz coś lub nie dodajesz. Postaw się w sytuacji osoby chcącej wykorzystać ten przepis. Moim zdaniem z takiego opisu jak tutaj jest takie ciasto mu nie wyjdzie.