Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto z truskawkami
Margarynę utrzeć z cukrem na krem w trakcie ucierania dodawać po jednym jajku i porcjami przesianą mąkę wymieszaną z kisielem i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy ( 24 cm na 35 cm) na cieście ułożyć gęsto połówki truskawek i posypać kruszonką na kruszonkę w miseczce rozcierać palcami zimne masło z cukrem i mąką, rozcieramy tak długo, aż powstanie nam ładna kruszonka. Przygotowane ciasto piec w 170 st około 45 minut po upieczeniu przestudzić i posypać cukrem pudrem.
![Szybkie ciasto z truskawkami Szybkie ciasto z truskawkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybkie-ciasto-z-truskawkami-280144.jpg)
![Szybkie ciasto z truskawkami Szybkie ciasto z truskawkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybkie-ciasto-z-truskawkami-280145.jpg)
![Szybkie ciasto z truskawkami Szybkie ciasto z truskawkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybkie-ciasto-z-truskawkami-280146.jpg)