Sposób przygotowania:
Szybkie gołąbki z pęczakiemKrok 1:
 
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Dodajemy do mięsa mielonego. 
Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Szklimy i dodajmy do mięsa. 
Kapustę ścieramy na tarce i dodajemy do mięsa wraz z jajkiem i przyprawami do smaku. Wszystkie składniki mieszamy.
Krok 2:
 
Z mięsa formujemy zgrabne kotlety. Na rozgrzanym tłuszczu kotlety obsmażamy z obu stron na brązowy kolor. Przekładamy do garnka.
Krok 3:
 
Kotlety zalewamy przecierem pomidorowym. Dolewamy odrobinę wody aby rozrzedzić sos.
Dodajemy liście laurowe i przyprawy do smaku. Dusimy na wolnym ogniu ok 20 - 30 minut.
Smacznego!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
