klaudia_ewa

klaudia_ewa

Szef Kuchni
[Przepisów: 83]

Szybkie leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Polaczenie smakow zaskakuje, jednakze kto sprobuje, pyta o przepis i prosi o dokladke:)

Szybkie leczo

Składniki:

Szybkie leczo

 

  • 50dag kielbasy
  • puszka czerwonej fasolki
  • puszka ananasow
  • szkl. bulionu(z kostki)
  • 4-5 duzych cebul
  • koncentrat pomidorowy
  • 3 lyzki masla
  • 2 lyzki maki ziemniaczanej
  • pieprz sol
  • slodka papryka w proszku

 

 

Sposób przygotowania:

Szybkie leczo
Fasole i ananasa osaczamy, zalewe z ananasa odstawiamy a sam owoc kroimy w kostke. Cebule kroimy w piorka, smazymy na masle, dodajemy obrana ze skory i pokrojona w kostke kielbase, podmazamy. Dodajemy bulion, fasole i ananasa, mieszamy, dusimy. Make mieszamy z zalewa z ananasa, wlewamy do lecza. Chwile gotujemy, doprawiamy.
Smacznego:)