ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Szybkie nadziewane papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie, zdrowe danie w sam raz na obiad.

Szybkie nadziewane papryki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szybkie nadziewane papryki

 

  • 4 duże papryki (2 żółte i 2 czerwone)
  • 2 woreczki ryżu
  • małe opakowanie mrożonych warzyw na patelnię
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżka masła
  • pieprz
  • sól
  • kumin
  • inne ulubione przyprawy

 

Sposób przygotowania:

Szybkie nadziewane papryki
Papryki przekrawamy na połówki, wydrążamy gniazda nasienne, myjemy, układamy na patelni wydrążoną stroną do spodu, zalewamy wodą, wodę solimy, dodajemy kumin, i dusimy papryki pod przykryciem, od czasu do czasu przewracając je na drugą stronę. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Cebulę siekamy i podsmażamy na maśle. Mrożone warzywa dusimy razem z cebulą aż staną się miękkie. Ryż, cebulę i warzywa mieszamy razem, doprawiamy wszystko ulubionymi przyprawami. Gdy papryki dostatecznie zmiękną, nadziewamy je przygotowanym farszem, i dusimy jeszcze chwilę pod przykryciem wszystko razem. Podajemy jako dodatek do potraw mięsnych lub jako samodzielne danie. Życzę smacznego.
Szybkie nadziewane papryki
Ryż gotujemy do miękkości czyli dłużej niż zalecają na opakowaniu.
Szybkie nadziewane papryki
Papryki nie obieram ze skórki zmięknie ona wystarczająco w procesie duszenia.
Szybkie nadziewane papryki
Papryki dusimy pod przykryciem aż dobrze zmiękną.
Szybkie nadziewane papryki
Farsz doprawiamy ulubionymi przyprawami osobiście polecam kumin.