Sposób przygotowania:
Szybkie paszteciki
Należy przygotować niezbędne składniki na paszteciki, następnie należy pieczarki obrać ze skórki, opłukać, osuszyć i pokroić w półplasterki, cebulę obrać i pokroić w kostkę, następnie masło rozpuścić i zeszklić na maśle cebulę, następnie do cebuli włożyć pieczarki i wysmażyć je do momentu odparowania z nich wody, pod koniec doprawić solą i pieprzem, wymieszać całość. W dalszej kolejności ciasto francuskie przełożyć na stolnicę oprószoną mąką i pokroić w kwadraty - długość boku 10 cm. , na środek każdego z kwadratów nakładać farsz i sklejać brzegi kwadratów sklejając je do środka tak aby nadać im kształt koperty. Następnie rozmącić białko jajka kurzego i pędzelkiem wysmarować wierzch kopert- pasztecików. Włożyć do pieczenia do temp. 200 stopni C i piec 30 minut. Wyjąć i serwować jako dodatek do barszczu.