Sposób przygotowania:
Szynka faszerowana suszonymi pomidorami
Szynkę najpierw rozcinamy nie przecinając do końca, następnie lekko rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy solą, majerankiem i czosnkiem w kostkach, przez środek układamy na całej długości suszone pomidory, pokruszony ser feta, listki bazylii, zwijamy dokładnie (można przesznurować), na koniec posypujemy z każdej strony mieszanką ziół i przypraw Dary Natury, skrapiamy oliwą i przekładamy do podłużnej blaszki, wstawiany do lodówki na noc. Mięso podczas pieczenia nie wysycha i jest bardziej soczyste. Mięso wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st.C i pieczemy ok. 60 minut, gdy jest potrzeba podlewamy wodą lub bulionem. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy mięso do wystygnięcia. Mięso jest smaczne na zimno pokrojone w plastry z sałatką jarzynową z makaronem w kształcie ryżu.
msewka