pusieczek2@wp.pl

pusieczek2@wp.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 81]

Książka Kucharska: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

szynka gotowana

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 11

smaczna,zdrowa bez konserwantów

szynka gotowana

Składniki:

szynka gotowana

 

  • 1/20 kg szynki , łopatki, schabu,karczku
  • 2 litry wody-zimnej
  • 1/2szkl.soli
  • 1łyżeczka cukru
  • 1łyżeczka chilli
  • 5 liści laurowych
  • po 6 ziarenek jałowca,pieprzu,ziela angielskiego
  • majeranek,
  • 6 dużych ząbków czosnku

 

Sposób przygotowania:

szynka gotowana
Mięso wkładamy do siatki wędliniarskiej lub wiążemy sznurkiem.Do garnka wlewamy wodę i dodajemy resztę składników,wkładamy mięso .Stawiamy na kuchence i od zagotowania gotujemy tylko 15 min!!!!!!!!,zostawiamy do całkowitego wystudzenia ,najlepiej gotować wieczorem i zostawić na noc,a rano czynność powtórzyć.Pamiętamy od zagotowania gotujemy tylko 15min!!!!!!!!!,zostawiamy do całkowitego wystudzenia.Podsumowując czas gotowania 2 x po 15 min.

Tagi:

szynka schab