Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Szynka marynowana w musztardzie i czosnk

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne mięsko w sosie zamarynowanego w ostrej musztardzie i czosnku.

Szynka marynowana w musztardzie i czosnk Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szynka marynowana w musztardzie i czosnk

 

Sposób przygotowania:

Szynka marynowana w musztardzie i czosnk
Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry. Przełożyć do miski. Dodać oliwę, przyprawy, musztardę oraz drobno posiekany czosnek. Dokładnie wymieszać. Kawałki mięsa przełożyć pokrojoną w plastry cebulą. Odstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju. Podlać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem do miękkości. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do sosu. Sos doprawić kucharkiem i pieprzem. Zagotować. Podawać z ziemniakami i surówką lub ogórkiem.
Szynka marynowana w musztardzie i czosnk
Mięso pokroić w plastry, dodać oliwę, musztardę i przyprawy.
Szynka marynowana w musztardzie i czosnk
Mięso wymieszać z przyprawami i przełożyć cebulą.
Szynka marynowana w musztardzie i czosnk
Zamarynowane mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju.