motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Szynka na specjalne okazje

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Domowej roboty szynka na specjalne okazje

Szynka na specjalne okazje

Składniki:

Szynka na specjalne okazje

 

 

 

Sposób przygotowania:

Szynka na specjalne okazje
Umyte mięso osuszyć. Liście laurowe pokruszyć, natomiast pieprz, ziele i jałowiec zmiażdżyć, wymieszać z majerankiem i solą. Szynkę natrzeć przygotowanymi ziołami i solą oraz czosnkiem wraz z olejem. Mięso zawinąć w folie i na całą noc włożyć do lodówki. Następnego dnia mięso włożyć do rękawa do pieczenia (można do środka rękawa dać kawałek margaryny), ułożyć na blaszce i piec w temperturze 200 stopni, około 3 godzin, aż mięso będzie miękkie.

Tagi:

szynka