motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Szynka pieczona w rozmarynie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szynka pieczona w rozmarynie na każdą okazję.

Szynka pieczona w rozmarynie

Składniki:

Szynka pieczona w rozmarynie

 

Sposób przygotowania:

Szynka pieczona w rozmarynie
Szynkę umyć i natrzeć solą, pieprzem oraz rozmarynem. Rozgrzać masło na patelni, obsmażyć mięso. Następnie włożyć do brytfanny i wlać trochę wody. Piec pod przykryciem 50 minut w temperaturze 180 stopni. Cebule obrać, pokroić w piórka i podsmażyć na złoto na maśle. Na 10 minut przed końcem pieczenia polać mięso masłem z cebulką i zdjąć pokrywkę aby się zarumieniło.

Tagi:

szynka