goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Szynka pieczona z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowaną szynkę podajemy razem z sosem do ziemniaczków i surówki. Można ją podać także jak wędlinę na kanapki.

Szynka pieczona z warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szynka pieczona z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Szynka pieczona z warzywami
Mięso oczyszczamy, a następnie dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy je przyprawami i przekładamy do naczynia do zapiekania. Odkładamy do lodówki na kilka godzin. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę oraz warzywa pokrojone w kostkę lub starte na grubej tarce. Szynkę pieczemy około 80 minut w 180 stopniach.
Szynka pieczona z warzywami
Mięso nacieramy przyprawami i przekładamy do naczynia do zapiekania.
Szynka pieczona z warzywami
Dodajemy pokrojoną w piórka lub w kostkę cebulę
Szynka pieczona z warzywami
Seler, por, pietruszkę kroimy w niewielką kostkę