Sposób przygotowania:
Szynka pieczona z warzywami
Mięso oczyszczamy, a następnie dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy je przyprawami i przekładamy do naczynia do zapiekania. Odkładamy do lodówki na kilka godzin. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę oraz warzywa pokrojone w kostkę lub starte na grubej tarce. Szynkę pieczemy około 80 minut w 180 stopniach.
![Szynka pieczona z warzywami Szynka pieczona z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szynka-pieczona-z-warzywami-316152.jpg)
![Szynka pieczona z warzywami Szynka pieczona z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szynka-pieczona-z-warzywami-316153.jpg)
![Szynka pieczona z warzywami Szynka pieczona z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szynka-pieczona-z-warzywami-316154.jpg)