Sposób przygotowania:
Szynka rolowana z majerankiem i oregano
Szynkę rozkroić na płat ,od środka posmarować 1 łyżką chrzanu, oprószyć solą ziołową, pieprzem oraz dwiema łyżkami majeranku i oregano.
Zwinąć mięso w rulon tworząc roladę, związać nicią wędliniarską. Roladę po wierzchu posmarować ostatnią łyżką chrzanu, oprószyć ponownie solą ziołową, pieprzem i pozostałymi ziołami.
Mięso ułożyć na arkuszu folii aluminiowej, położyć wiórki masła, zawinąć brzegi folii na mięso.
Piec około 50 min w piekarniku nagrzanym do 200 st.
Zwinąć mięso w rulon tworząc roladę, związać nicią wędliniarską. Roladę po wierzchu posmarować ostatnią łyżką chrzanu, oprószyć ponownie solą ziołową, pieprzem i pozostałymi ziołami.
Mięso ułożyć na arkuszu folii aluminiowej, położyć wiórki masła, zawinąć brzegi folii na mięso.
Piec około 50 min w piekarniku nagrzanym do 200 st.
halina
Martyna12
kuchenny świat
Martyna12
Dziękuję bardzo :)