Sposób przygotowania:
Szynka w cukinii, papryce i pieczarkach
Szynkę oczyścić, pokroić na bardzo małe kawałeczki. Wymieszać z przyprawami i odstawić na min 30 min. Na rozgrzany olej wrzucić pokrojoną cebulę. Gdy lekko się zrumieni i zmięknie, dodać mięso.
Dusić pod przykryciem i mieszać co jakiś czas. po ok 15 min dodać obrane i pokrojone w talarki pieczarki. Wymieszać. Dusić pod przykryciem do odparowania wody. Cukinię obrać, pokroić w kostkę, paprykę i ziemniaki także pokroić w kostkę. Dodać do garnka.
Dusić pod przykryciem i mieszać co jakiś czas. po ok 15 min dodać obrane i pokrojone w talarki pieczarki. Wymieszać. Dusić pod przykryciem do odparowania wody. Cukinię obrać, pokroić w kostkę, paprykę i ziemniaki także pokroić w kostkę. Dodać do garnka.
Zalać bulionem. Doprowadzić do wrzenia. Gotować do momentu aż wszystko zmięknie. Na koniec zagęścić mąką z wodą i pogotować ok 5 min.