Sposób przygotowania:
Szynka w pomarańczach
Wycisnąć sok z czterech pomarańczy.
Szynkę posmarować olejem i przełożyć do brytfanny. Polać paroma łyżkami pomarańczowego soku. Zapiekać 1 temp 180 st. przez 4 godziny, od czasu do czasu polewając pozostałym sokiem.
Musztardę i miód wymieszać razem, dodać szczyptę pieprzu i gałki muszkatołowej. Upieczoną szynkę posmarować pastą.
Resztę pomarańczy pociąć na plasterki i obłożyć nimi szynkę, mocując goździkami. Ponownie zapiekać w 180 st przez 1 minut.
Szynkę posmarować olejem i przełożyć do brytfanny. Polać paroma łyżkami pomarańczowego soku. Zapiekać 1 temp 180 st. przez 4 godziny, od czasu do czasu polewając pozostałym sokiem.
Musztardę i miód wymieszać razem, dodać szczyptę pieprzu i gałki muszkatołowej. Upieczoną szynkę posmarować pastą.
Resztę pomarańczy pociąć na plasterki i obłożyć nimi szynkę, mocując goździkami. Ponownie zapiekać w 180 st przez 1 minut.